Nuuet

21/11 Vem ska jag bo hos?

Publicerad 2010-11-21 20:40:37 i Allmänt,

Ja vem ska man bo hos….?
Det kan nog vara det jobbigast när ens föräldrar går isär. Vart man ska bo.

Mina föräldrar sa bara att jag och min syster skulle bo varannan vecka hos mamma sen andra hos pappa. Så det var väl OK för mig och min syster trodde vi.

Eftersom vi bor i hus så skulle mamma bo kvar och pappa flytta till lägenhet. Jag har aldrig bott i lägenhet så det skulle bli lite udda. Men första kvällen som jag och min syster skulle sova i den nya lägenheten med våran pappa så var han inte hemma med oss som vi trodde att han skulle utan han gick ut på krogen med några vänner. Det trodde jag inte att han skulle göra med det gjorde han. Så att sova där den första kvällen blev lite läskigare än vad jag hade väntat mig.

Efter att jag hade pendlat fram och tillbaka mellan mamma och pappa i några månader så kände jag att jag inte orkade mera. Det blev för jobbigt, jag kunde inte vara mig själv. Sen bråkade pappa och jag mycket så jag kände mig inte hemma där i lägenheten. Så jag beslutade mig för att jag ville bo hos mamma. Pappa blev inte glad när jag sa det men jag gjorde det för mig så att jag skulle kunna klara av att vara mig själv.

Min syster bodde varannan vecka ett bra tag till innan hon också flyttade hem till mamma. Å hon flyttade också för att hon mådde bäst hemma hos mamma.

Så mitt tipps är bo där du känner att du mår bäst. Du ska inte bo hos någon och känna att du inte mår bra.

<3                                                                                                                           

19/11 Hur ska jag vara nu?

Publicerad 2010-11-19 15:41:58 i Allmänt,

Hej jag igen…                                                       

Ja hur ska man vara när ens föräldrar har gått isär?

Ja det är en stor fråga hur man ska vara, men jag kan säga såhär… Var bara dig själv, de kanske låter svårt att vara det nu men det hjälper. Bara för att ens föräldrar har gått isär så ska det inte påverka hur du är som person.

Men jag måste erkänna att jag har ändrat mig mycket sedan mina föräldrar har skiljt sig. Som nu vågar jag säga ifrån mycket mera än vad jag gjorde förut. Förut var jag mest en person som inte sa så mycket vad jag tänkte. Men jag fick lära mig det att stå upp för mig själv och göra så att jag mår bra. Inte så att det bara ska bli bra för mamma och pappa utan att jag ska må bra. För det här var inget som jag bad om att dom skulle göra.

Så våga säg ifrån och va den du vill. Bli ingen annan bara för att dina föräldrar inte bor ihop.

 Så Lycka till <3                                                                                                             

17 November Ledtrådar!

Publicerad 2010-11-17 14:55:05 i Allmänt,

Hej på er Nuuet här igen!                                                                        

Så vart ska jag börja det finns så mycket att skriva om.. Ja nu vet jag..Som jag sa i det tidigare inlägget så är mina föräldrar skilda så det kan ju vara en bra historia att böra med.

Ja mina föräldrar har svart varit skilda i 3 ½ år. Kanske inte så länge som vissa andra har varit skilda men jag kan säga att dom tre åren har varit långa.. som det ser ut nu så har jag inte haft en enda lugn månad på alla dom åren. Min pappa har alltid kommit med något som gör att dagen/veckan blir förstörd.

Jag kan säga ärligt nu att jag inte trodde att mina föräldrar skulle skiljas, men det är det väl inte många som tror de. Men nu kan jag säga som sakerna som man fick en liten aning om att något var fel.

1.       Mamma och pappa bråkade mera.. (dom trodde att man inte hörde dom men det gjorde man)

2.       Det kanske inte är så att mamma eller pappan bråkar med varandra utan med något av barnen i stället. Så var det för mig. Min pappa och jag bråkade jämt… han klagade på allt jag gjorde.. hur jag prata.. hur jag gick och även hur jag höll mina bestick. Små saker som inte betyder något.

3.       Ena föräldern börjar hålla hemligheter för den andra. T.ex. säger inte vart den har varit när den kommer hem på kvällarna.

4.       Dom börjar byta vanor i huset och när dom är kring människor. T.ex. att någon av föräldrarna byter och sover i att annat rum.

Och dom är bara några saker som man kan kolla efter. Sen en dag, en lördag var det för mig. Sitter ni vid bordet och ska bestämma vad ni ska göra under dagen och då kommer bomben. ( Nu är det så här barn att jag och mamma ska skilja! Vi ska inte bo tillsammans längre)

Och det är så det kan gå till är ens föräldrar skiljer sig…

Kram Nuuet<3

Hej!

Publicerad 2010-11-14 16:29:37 i Allmänt,

Hej på er alla mitt namn är Nuuet =) ( eller det är de jag kommer att kalla mig) ja de här är min första blogg så jag kanske inte skriver så mycket i börja men jag ska försöka i alla fall att ge den en chans. J

Så nu tänkte jag att jag kunde berätta lite om mig själv i första in lägget och lite om vad det är jag kommer att skriva om.

Jag är en 16 årig tjej som bor med min mamma och lillasyster. Jag gå i första ring på gymnasiet och går Barn och fritidsprogramet.  Det som skiljer mitt liv ifrån er andra är väl att mina föräldrar är skilda. Ja men var är det som skiljer mitt från dom andra då som har skilda föräldrar.. jo mina föräldrar kommer inte överens så min pappa har bråkat med min mamma nu i snart tre år.. och eftersom han har gjort de så har vi blivit utträdda vad soc. För att min pappa anmälde min mamma.. det var inget fel på min mamma eller mig kom dom fram till men min pappa ger sig inte.. så nu har vi varit i tingsrätten en gång och ska snart dit en andra gång.. för att min pappa vill typ tvinga mig och min syster att träffa han och hans nya.. men det vill inte vi..

Så där var lite av de som händer i mitt liv. Så jag tänkte att den här bloggen kunde handla om hur det är att vara ett bra/undom med skilda föräldrar som inte kommer överens och lite mera som dom dagliga problemen som vi unga stöter på…

Jag hoppas att ni kanske får några tipps och råd när ni läste min blogg och att ni ska veta att ni är inte ensamma..

Så ha det bara alla så hörs vi snart

<3 Nuuet

Om

Min profilbild

Nuuet

Jag är en helt "vanlig" tjej. Vanlig? Hur är man då? Nee men kommer att skriva om mina dagar, hur det går i skolan, kompisar, lite om familjen och mycket annat

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela